Image
Top
Navigation
13 december 2014

Licht Luchtig Lekker Leven met Marianne van den Wijngaard

Voor ▪︎Van Kamer Tot Tuin▪︎ is Licht Luchtig Lekker Leven een visie op wonen. Dit keer hebben we Marianne van den Wijngaard, beeldend kunstenaar uit Den Bosch uitgenodigd om haar ideeën te geven bij Licht Luchtig Lekker Leven.

Marianne van den Wijngaard

Marianne is beeldend kunstenaar.
Voorheen beeldhouwer, nu gepassioneerd schilder.
Haar werk is in binnen- en buitenland bekend.
In haar atelier geeft ze ook schildercursussen.

Welke associaties heb je bij Licht Luchtig Lekker Leven?
Licht krijgt van mij een hoofdletter L. Licht via kleur is een essentieel aspect in mijn schilderijen. Ik denk dat er meer is in dit leven dan het zichtbare; ik heb het dan over het spirituele. In mijn schilderijen probeer ik het voelbare maar niet zichtbare uit te beelden. Bijvoorbeeld de liefde tussen mensen, die zich tot ver over de grenzen van de dood uitstrekt. Of de oneindige ruimte en grootsheid van de natuur. Mijn werk is altijd licht, nooit zwaar. Ik wil het positieve overbrengen”. Haar schilderijen hebben positieve namen, zoals Paradise, The Immensity, Together. Neem eens een kijkje op haar website om meer werk te bekijken.

Luchtig ervaart Marianne met positief in het leven staan. “Het glas is halfvol in plaats van halfleeg. Dat maakt het leven eenvoudiger”.
Lekker staat voor haar gelijk aan genieten.

MP2009-07-09@3 IMG_4824

Atelier met vide

Welke plek in jouw huis is voor jou Licht Luchtig Lekker Leven?
“Dat is mijn atelier. Het is ruim en er is een vide van 4 meter hoog. Die oneindigheid als je naar buiten kijkt is voor mij de link met mijn werk. Ruimte en natuur zijn mijn inspiratiebronnen.”

Kun je jouw idee of wens delen op welke manier wij in de huidige samenleving lichter, luchtiger, lekkerder kunnen wonen?
Één woord volstaat: LEEG. “Pak je huis niet vol met spullen maar maak het leeg. Wat heb je aan die ballast? Kun je speciale spullen waar dierbare herinneringen aan kleven niet wegdoen, zet ze dan bij elkaar op één speciale plek in je huis.” “En muren zou ik zacht en licht maken; met een mooi schilderij erop.”

Marianne2

Schiermonnikoog 50x200cm

Licht, Liefde en Passie zijn Marianne’s drijfveren. Licht Luchtig Lekker Leven die van ▪︎Van Kamer Tot Tuin▪︎. Allebei gaan we voor het mooier maken van onze leefomgeving. Een prachtige missie.