Image
Top
Navigation
 • Kom je helemaal tot rust in je tuin – balkon – dakterras?

 • Of is die verouderd? Ongezellig? Of is er te weinig privacy?

 • Van Kamer Tot Tuin brengt verrassende verandering en laat je genieten.

Tuinontwerp

Je geniet meer van de tuin als je er kunt ontspannen. Barbecueën, een goed gesprek, een feestje vieren, lekker eten, een goed boek lezen of er gewoon zijn, kijken en luisteren. Alleen, of met je dierbaren, of met vele vrienden. Heel fijn. Vergroot je tuingeluk en vertel ons je wensen en verwachtingen. ▪︎ Van Kamer Tot Tuin ▪︎ zal je verrassen met een creatief ontwerp, een ontwerp waar jij je goed bij voelt. Je kunt bij ons terecht voor:

 • mondeling advies
 • een compleet tuinontwerp voor de hele tuin of voor een deel van de tuin. Het ontwerp bestaat uit een vlekkenplan en 2D- en 3D-tekeningen, een beplantingsplan en eventueel aangevuld met een verlichtingsplan, een bewateringsplan, een veiligheidsplan, een onderhoudsplan en styling
 • aparte deeluitwerkingen, zoals alleen 2D- of 3D-tekeningen of alleen een beplantingsplan, een verlichtingsplan, een bewateringsplan, een veiligheidsplan, een onderhoudsplan, styling

De kosten van advies, ontwerp en styling zijn afhankelijk van de grootte van en de wensen voor de tuin, balkon of terras. Voor een offerte neem CONTACT met ons op.

 • We werken het tuinontwerp uit in een plattegrond (2D-tekening) en één of meer 3D-tekeningen (1-punts of 2-puntsperspectief, isometrie of axonometrie). De plattegrond geeft de indeling van de ruimte weer op schaal; je kijkt er van bovenaf op. De 3D-tekening kruip je als het ware in de ruimte en geeft een beeld van karakter, kleur en sfeer. Indien relevant kunnen extra tekeningen gemaakt worden zoals wandaanzicht en doorsnede.
 • In een vlekkenplan zie je welke functie waar in de tuin gepland is en wat de looproute is. ▪︎ Van Kamer Tot Tuin ▪︎ kijkt o.a. naar de ruimtelijke beleving van het gehele perceel in de omgeving, naar bodem, zonnestand, functies, efficiency en maten. Wil je dat je tuin ook energetisch moet kloppen, dan zullen Feng Shui uitgangspunten ook een rol spelen.
 • Met een beplantingsplan van ▪ Van Kamer Tot Tuin ▪ krijg je een goed gevoel en inzicht in de kleur en fleur in je tuin. Indeling en beplanting geven een tuin karakter. Bomen, struiken, grassen, bloemen, enz., van laag naar hoog, van smal naar breed, van groen tot fel gekleurd, van glad naar geschubd, allemaal vormen ze voor een belangrijk deel de stijl van je tuin. ▪ Van Kamer Tot Tuin ▪ maakt spannende combinaties van planten, soms druk en bont, soms rustig en eenvoudig, al naar gelang jouw wensen, de ligging en de grondsoort. Wil je nieuwe beplanting binnen een bestaande indeling van de tuin, dan kan dat ook.
 • In een verlichtingsplan van ▪ Van Kamer Tot Tuin ▪ zijn 2 aspecten uitgangspunt: sfeer en veiligheid. Voldoende licht in de schemer en in het donker versterkt het gevoel van veiligheid. Het voorkomt vallen en andere ongelukken en je blijft zicht houden op je directe omgeving buiten. Naast functionele verlichting wil je ook sfeerverlichting, die voor een prettige ambiance zorgt. Als je van binnen naar buiten kijkt dan geniet je van de mooi uitgelichte plekjes. En op die lome zomerse avonden is het heerlijk om nog lekker lang in een sfeervolle tuin buiten te zitten; in je eentje, met z’n tweeën genieten, of met meer mensen gezellig eten, borrelen en napraten. Met de juiste verlichting behoudt de tuin ook in het donker haar karakter. ▪ Van Kamer Tot Tuin ▪ maakt een verfijnde afstemming tussen de verschillende lichtsoorten en adviseert armaturen die passen binnen de gewenste stijl en budget.
 • In het bewateringsplan van ▪ Van Kamer Tot Tuin ▪ staan gemak en comfort voorop. Het is een specifiek onderdeel dat hoort bij het onderhoud van de tuin. Voor wie een stukje extra comfort wil, kan kiezen voor systemen die de waterhuishouding automatisch regelen. In de lente en de zomer, als planten groeien en bloeien, hebben ze veel water nodig. Juist dan geeft de natuur niet altijd voldoende en moet je vaak dagelijks bijspringen met gieter of slang. Bij een grote tuin is dat best een klus, ook al geeft het voldoening. En als je een tijdje weg wilt, moet je iemand vragen om het over te nemen. In het bewateringsplan van ▪ Van Kamer Tot Tuin ▪ staat waar in jouw tuin de bewateringspunten het beste kunnen worden aangebracht. We kijken naar ligging van de tuin, grondsoort en beplanting. In het plan staan ook welke systemen er zijn, de namen van een aantal specialisten én hun offertes voor jóuw tuin. Dat is gemakkelijk kiezen.
 • In de onderhoudskalender van ▪ Van Kamer Tot Tuin ▪ staat voor alle beplanting in uw tuin wat nodig is om de plant tot zijn recht te laten komen en wanneer. Wanneer en hoe bemesten; wanneer en hoe snoeien. Goed onderhoud houdt je tuingeluk in stand, door alle seizoenen heen. Maar goed onderhoud vereist tijd en kennis van zaken en dat heeft niet iedereen. Je kunt natuurlijk de grote onderhoudsbeurt en het zware snoeiwerk 1 of 2 keer per jaar uitbesteden aan de hovenier. Daarnaast kun je zelf een aantal kleine momenten van aandacht en zorg aan je tuin besteden. Je komt zoveel dichter bij de natuur te staan. Je tuin wordt betekenisvoller, leuker !
 • Een beveiligingsplan van ▪ Van Kamer Tot Tuin ▪ is relevant als je een écht veiligheidsgevoel zoekt en optimaal van je woonomgeving wilt kunnen genieten. Als eenvoudige beveiliging nodig is biedt ▪ Van Kamer Tot Tuin ▪ in een beveiligingsplan een overzicht van de relevante beveiligingspunten. Deze punten worden in het tuinontwerp geïntegreerd bij indeling, zichtlijnen, beplanting en vorm en plaatsing van afrastering. De offertes voor uw tuin van een aantal professionele installatiebedrijven maken onderdeel uit van het plan. Om uw keuze makkelijker te maken. Is specialistische beveiliging nodig, dan houdt ▪ Van Kamer Tot Tuin ▪ in haar ontwerp rekening met eisen die het beveiligingsbedrijf stelt.
 • Ontbreekt er nog een stukje styling van het terras, de veranda, het tuinhuis of zelfs van een stukje tuin om het geheel af te maken? De styling van ▪ Van Kamer Tot Tuin ▪ zorgt voor een uitnodigende, gezellige ambiance, een stukje eigenheid c.q. eigenwijsheid, verrassend en uniek, afgestemd op uw persoonlijke smaak. In het geval van een evenement, een tuinfeest bijvoorbeeld, kunnen de gekozen artikelen ook tijdelijk gehuurd worden. Neem contact op voor de mogelijkheden.