Image
Top
Navigation
24 juli 2018

Bloem & Tuin 2018: genieten onder de bomen

Bloem & Tuin, wat een fijne, relaxte tuinbeurs vind ik dat toch. In the open air, in het lekkere koele bos van Landgoed Gulbergen in Nuenen. Zondag 22 juli 2018, de laatste beursdag van de 25ste editie.

Mijn voeten volgen het zachte, dempende bospad met houtsnippers. Mooi, mooi, mooi. Echt alles voor het buitenleven is er: bloemen en bloemkunst. Wat jammer dat ik niet ingegaan ben op de aanbieding 3 in plaats van 2 Calla’s voor dezelfde prijs; in allerlei kleuren waren ze er nog. En vele bloembollen.
Veel vaste planten en bomen ook; ik kom echt in exotische sferen van deze Albizia’s.

Of zo’n rij Oleanders. En nog veel meer unieke soorten planten natuurlijk, en allemaal te koop.

Tuininterieurs met divers tuinmeubilair en van alles om buiten te eten. Krijg jij ook zin om gezellig samen te eten als je zo’n gedekte eettafel ziet?

Dit tuinontwerp is goed afgestemd op het achterliggende bos, met een nest voor de mens en een nest voor de eekhoorn. Grappige nevenschikking.

Een exposant uit Frankrijk had producten van marmer met fossielen uit de Sahara woestijn. Vooral deze ongepolijste waterbak is mijn favoriet.

Opvallende tuinverlichting: een grondspot schijnt op een soort spiegelbol in de grote witte bol en weerkaatst het licht mooi rondom. Bovenop de witte bol kunnen planten geplant worden of kan de ruimte met een soort eierdop afgedekt worden.

En natuurlijk biedt Bloem & Tuin vele, vele cadeau-ideetjes. Zoek je een natuurlijk geschenk, dan is zo’n hartjesboom verrassend. Deze verschillende sierappelboompjes groeien natuurlijk niet op natuurlijke wijze zo, maar zijn in de hartjesvorm geleid.

Met zoveel moois om me heen, kom ook ik in de koopmodus. Deze kandelaar heb ik gekocht, en nog lekkere blauwe bessen en blauwe bessen saus. Heerlijk zo’n ochtend/middagje Bloem & Tuin in Nuenen.