Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Image
Top
Navigation
21 mei 2019

Beleef & Geniet

  • 08-16/06-2019     Nationale Tuinweek / Open Tuinweekend
  • 14-16/06-2019     Dag van de Architectuur
  • 21-23/06-2019     Farm & Country Fair
  • 12-21/07-2019     Bloem & Tuin
  • 21-25/08-2019     Landgoedfair Mariënwaerdt

Nationale Tuinweek / Open Tuinweekend Van 8 t/m 16 juni a.s. organiseert de organisatie Groei & Bloei de Nationale Tuinweek met op 15 en 16 juni het Open Tuinweekend. Het thema van dit jaar is: de levende tuin. Een tuin die je met al je zintuigen kunt ervaren; een tuin met veel planten en dieren. Door het hele land zijn tuinen en evenementen te bezoeken. Kijk op de website voor welke activiteiten waar plaatsvinden.

Naar de website

Dag van de Architectuur Een gebouw is ontworpen vanuit de visie van een architect, ook de gebruiker heeft zijn wensen doorgegeven. Hoe beleven of gebruiken anderen zo’n gebouw? “Kinderen kijken heel anders naar architectuur dan ouderen. Een sporter beleeft een stad of dorp anders dan een ecoloog of toerist.” ‘Door de ogen van …’ is dit jaars thema van de Dag van de Architectuur. Van 14 t/m 16 juni 2019. Kijk op de website voor het programma in uw omgeving.

Naar de website

Farm & Country Fair Ook dit jaar is er een Farm- & Country Fair in Aalten/Dinxperlo. Een fair opgezet volgens de ingrediënten van  Engelse plattelandshows. Er zijn verschillende themapleinen, zoals een agripark, een wolplein, een delicatessenplein en een vintage festival, en diverse dierendorpen; winkels zen vele winkels, een uitgebreid programma aan workshops en demonstraties, muziek en eten. Van 21 t/m 23 juni 2019.

Naar de website

Bloem & Tuin Van 12 t/m 21 juli 2019 vindt op Landgoed Gulberg te Nuenen de 26ste editie van Bloem & Tuin plaats: tuininspiratie in zijn volle omvang: bijzondere planten en bloemen, accessoires, tuinontwerpen, gereedschappen, kunst, enz. Nieuw dit jaar is het thema biomimicry. Op de website van Bloem & Tuin wordt dit als volgt uitgelegd: “Windturbines met wieken als vinnen van walvissen, pompen gebaseerd op de vorm van schelpen, bacterievrije oppervlakken die werken als haaienhuid. Het zijn allemaal innovaties die met behulp van biomimicry zijn ontstaan.” Oplossingen voor uitdagingen die vanuit de natuur komen. Biomimicry (bios = leven, mimesis = imiteren) is een internationaal sterk groeiend nieuw vakgebied waarbij wordt met kennis van de technologie van de natuur en vanuit systeemdenken tot duurzame oplossingen te komen. De natuur heeft miljarden jaren ervaring m.b.t wat wel of niet werkt op aarde. Het is dus absoluut geen gek idee voor de mensheid om bij uitdagingen eerst te kijken naar de oplossingen die door de natuur al zijn bedacht.”

Naar de website

Landgoedfair Mariënwaerdt Van 21 t/m 25 augustus 2019 organiseert Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt haar jaarlijkse landgoedfair. Lekker genieten van al het goede dat het buitenleven te bieden heeft: originele artikelen voor huis en tuin, antiek en brocante, kleding, sieraden, workshops, demonstraties en kinderactiviteiten. En natuurlijk volop gezelligheid met het foodfestival met foodtrucks en kramen met lekkere delicatessen, hapjes en drankjes.

Naar de website

Nationale Tulpendag De eerste actie in het nieuwe jaar is voor mij een bosje tulpen kopen. Dit symboliseert voor mij een nieuw jaar en de belofte van het voorjaar. Officieel is 19 januari 2019 de aftrap van het tulpenseizoen. In Amsterdam, voor het Paleis op de Dam en vanaf 13.00 uur, bieden de Nederlandse tulpenkwekers een gratis bosje tulpen aan. Wat een mooi gebaar.