Image
Top
Navigation
28 augustus 2018

Beleef & Geniet

  • 06-09/09-2018     Landleven in de Praktijk
  • 08-09/09-2018     Open Monumentendag
  • 21-23/09-2018     Beurs Eigen Huis
  • 02-07/10-2018     VT Wonen & Design Beurs
  • 20-28/10-2018     Dutch Design Week
  • 25-28/10-2018     Excellent Woonbeurs

Landleven in de praktijk
Landleven in de praktijk is het nieuwe evenement van het blad Landleven. Om meer direct contact te krijgen, kiest de redactie voor een kleinschaliger opzet. De bedoeling is om de lezer en bezoeker meer inhoudelijk bij de verschillende thema’s uit het blad te betrekken via workshops, lezingen en praktijkinformatie. 
De 1e Landleven in de praktijk vindt plaats in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem op 6, 7, 8 en 9 september 2018. Het programma is opgebouwd rond 4 thema’s: Koken & Bakken, Tuin & Erf, Creatief, Dieren. Kijk op de website om een keuze uit het programma te maken en om je plaats te reserveren en te betalen.

Naar de website

Open Monumentendag
In het weekend van 8 en 9 september a.s. zijn meer dan 4000 monumenten in Nederland open voor een gratis bezoek. Het thema is dit jaar ‘In Europa’. Wat bindt ons in Europa. Naast strijd hebben de Europese landen elkaar in de loop van de geschiedenis ook opgezocht voor samenwerking. Of het nu om bodemvondsten gaat of om roerende en onroerende monumenten, cultuurlandschappen, handelroutes, migratie, internationale verdragen, transport of om immaterieel erfgoed: overal zit wel een Europese dimensie aan. Met het thema sluit de organisatie aan bij het Europese Jaar van het Cultureel Erfgoed. Kijk op de website wanneer er wat in uw omgeving opengesteld is.

Naar de website

Woonbeurzen
Vanaf einde zomer leven we weer meer binnen dan buiten. Tijd voor de woonbeurzen om ons te inspireren en ons de nieuwste kleuren, modellen en innovaties op het gebied van huis en interieur te laten zien.

21 – 23 september Beurs Eigen Huis, Jaarbeurs te Utrecht
2 – 7 oktober VT Wonen en Design Beurs, RAI Amsterdam
25 – 28 oktober Excellent Woonbeurs, Ahoy Rotterdam

Beurs Eigen Huis VT Wonen & Design Beurs. Excellent Woonbeurs

Dutch Design Week
Van 20 t/m 28 oktober 2018 staat Eindhoven in het nationale en internationale daglicht met Design. De Dutch Design Week laat de allernieuwste ontwikkelingen zien. Met als een van de activiteiten de uitreiking van de Dutch Design Awards 2018. De 24 winnende ontwerpen hebben met elkaar gemeen dat ze de bestaande situatie willen veranderen, verbeteren. Bijvoorbeeld met circulaire oplossingen voor het behalen van klimaatdoelen en een duurzamere wereld. Met oplossingen waarbij de mens weer de controle over de technologie krijgt en niet andersom. En met oplossingen die vertrouwen stimuleren in een wereld met fake news door de ontwikkeling van een alternatief beeld of nieuwe taal. 

Naar de website

Beleef & Geniet: evenementen op het gebied van wonen, huis, tuin, interieur, styling en kunst. Hierboven de evenementen voor september en oktober 2018.