Image
Top
Navigation

Wonen in een container

Interieur en tuin: indeling & inrichting

Het project Wonen in een Container ging over de ontwikkeling van woonunits voor 1 à 2 personen in afgedankte zeecontainers.

▪︎ Van Kamer Tot Tuin ▪︎ heeft gekozen voor het ontwerp van een begrensde leefomgeving met een gezamenlijke binnentuin en parkeergarage. In totaal 40 woonunits, 10 per woonlaag. De grondgebonden woningen hebben een eigen tuin; de woningen op de verdiepingen hebben een balkondriehoek als buitenruimte. En natuurlijk voor iedereen de gezamenlijke binnentuin met een groot buiten-schaakspel-plek, een grote picknickbank, een zitje, gras en ruimte voor een moestuin en/of andere beplanting.

Elke woning bestaat uit 2 containers die zodanig geplaatst zijn dat de grootst mogelijke leefruimte/ruimtelijkheid ontstaat. In elke woning is een apart toilet, een aparte doucheruimte, een slaapkamer met ruimte voor een 2-persoonsbed met voldoende verkeersruimte en een aparte werkplek in de woonkamer.

Het interieur en de kleurstelling is afgestemd op jongeren: studenten en jonge alleenstaanden en samenwonenden. Uiteraard is een dergelijke opzet ook ideaal voor oudere alleenstaanden of starters zonder kinderen. Ieder met zijn persoonlijke interieur natuurlijk.