Image
Top
Navigation

Romantische stadse binnentuin

Tuin: ontwerp, beplantingsplan, materialisatie & realisatie

Deze kleine binnentuin, omgeven door muren, eindigt in een punt, in een driehoekig schuurtje. De bewoners wilden graag veel bloemen in de lente en de zomer, een terras voor tafel en stoelen en een bestrating die gemakkelijk verkeer naar de schuur en de garage mogelijk maakt.

▪︎ Van Kamer Tot Tuin ▪︎ heeft de unieke vorm van de tuin speels in het ontwerp terug laten komen in een speelse rand met zwart split als begrenzing tussen bestrating en borders links en rechts. De muren achter de borders zijn licht gekleurd (ivoor en licht lila) om de kleurenpracht van de bloeiende rozen, clematissen, verbena, enz. nadrukkelijker te maken. Na 2 jaar, als de planten flink gegroeid zijn, zal de tuin een bloemenoase zijn.

In de border links is nog ruimte voor een bankje, zodat je ook letterlijk tussen de bloemen kunt zitten. Verder is er nog een plek voor een barbecue. De tafel met stoelen zijn gesitueerd bij de openslaande tuindeuren van de woonkamer. Het terras hier wordt beschermd tegen de felle zon door 2 dakplatanen.