Image
Top
Navigation
12 april 2018

Beleef & Geniet

  • 25-27/05-2018     DesignDay
  • 01-03/06-2018    Dag van de Architectuur
  • 16-17/06-2018     Aalsmeer Flower Festival
  • 22-24/06-2018    Farm & Country Fair
  • 13-22/07-2018     Bloem & Tuin
  • 15-19/08-2018     Landgoedfair Mariënwaerdt

DesignDay
In de SAM Decorfabriek te Maastricht vindt van 25 t/m 27 mei 2018 de DesignDay plaats. Een presentatie van de producten van zelfproducerende ontwerpers, zoals frêle porselein, keramische tegelkachels, slow-fashion, mathematische stalen lampen en handgemaakte houten meubels. 
Designers hebben daarnaast met het thema ‘The Beauty of Waste’ gewerkt. Recycle, Reuse en Prevent zijn de 3 subthema’s. Ontwerpers bedenken slimme oplossingen, zoals Marjolein Stappers die oesterschelpen van de vuilnisbak redt door ze te gebuiken voor parelmoerglanzende terrazzotegels en Teresa van Dongen die de natuur een extra functie geeft door algen in te zetten om een lamp te verlichten. 

Naar de website

Dag van de Architectuur
Ben je geïnteresseerd in architectuur en stedelijke ontwikkeling, dan kun je tijdens de Dag van de Architectuur in diverse steden verschillende activiteiten bezoeken. Het thema van dit jaar is ‘Stad voor morgen’. De stad van morgen die te maken heeft met een snelle groei van inwoners aan de ene kant en aan de andere kant de uitdagingen van klimaatveranderingen. Leefbaarheid en innovaties zijn de uitdagingen. In het weekend van 1 t/m 3 juni 2018. Kijk op de website voor plaatsen, activiteiten en tijden.

Naar de website

Aalsmeer Flower Festival
Op zaterdag 16 en zondag 17 juni 2018 wordt de vijfde editie van Aalsmeer Flower Festival gehouden. Het evenement laat bloemen en planten op hun mooist zien en verrast bezoekers met toepassingen op het gebied van kunst en cultuur, design en food. 
Aalsmeer Flower Festival speelt zich dit jaar af op twee locaties in Aalsmeer. Er zijn activiteiten voor jong en oud, demonstraties, workshops, bijzondere tentoonstellingen en er is live muziek en lekker eten en drinken. Het festival viert in 2018 het eerste lustrum en dat staat garant voor een extra feestelijk tintje. 

Naar de website

Farm & Country Fair
De farm & country fair is een belevenisfestival dat gebaseerd is op de grote Engelse plattelandsshows. Het terrein is opgedeeld in themapleinen, zoals het wolplein, het vintage plein en alle dierendorpen. Op het festival zijn wel duizenden dieren en zo’n 400 winkels met producten, eten, workshops. Verder zijn er exposities, akoestische muziek en “een bos vol gekkigheden”. Van 22 t/m 24 juni 2018 te Aalten.

Naar de website

Bloem & Tuin
Op Landgoed Gulberg te Nuenen viert Bloem & Tuin zijn 25ste editie van vrijdag 13 juli t/m zondag 22 juli 2018. Dit jubileum wordt feestelijk gevierd met een bijzonder programma boordevol tuininspiratie. Tijdens een wandeling door het prachtige natuurgebied Gulbergen kom je langs verschillende bloemen en planten en ontdek je mooie aangelegde tuinen, kunstobjecten en tuinornamenten. Er zijn workshops en je kunt talloze specialisten raadplegen, zo ook diverse internationale kwekers die hun kennis delen over bijzondere bloem- en plantsoorten.

Naar de website

Landgoedfair Mariënwaerdt
Van 15 t/m 19 augustus organiseert landgoed Heerlijkheid Marienwaerdt haar jaarlijkse landgoedfair. Lekker genieten van al het goede dat het buitenleven te bieden heeft: originele artikelen voor huis en tuin, kleding, accessoires, workshops, demonstraties en kinderactiviteiten. Als noviteit is er het foodfestival ‘Samen Genieten’; kramen en busjes met huisgemaakte, biologische en verse producten.

Naar de website